Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na sádle osmažíme všechnu cibuli dohněda, zasypeme sladkou i pálivou paprikou a ihned přidáme kostky plecka. Zprudka opečeme ze všech stran a zalijeme vroucí vodou nebo vývarem. Přidáme uzené maso, osolíme, okořeníme kmínem a pepřem, přidáme bobkový list a vaříme do poloměkka asi hodinu. Kysané zelí překrájíme na drobnější kousky, vodu ze zelí nalijeme přímo do guláše a přidáme nakrájené zelí. Společně dovaříme, až je maso i zelí měkké. Vlijeme záklechtku, povaříme ještě 5 minut a dochutíme solí, případně cukrem, pokud je zelí moc kyselé.
Tip: V tlakáči je doba vaření cca 20 minut, pak jej po vypuštění páry otevřeme, přidáme zelí a dovaříme asi půl hodinky doměkka. Jo a samozřejmě to jde i bez uzeného :-).
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek